ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΒΑΡΟΣ & Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΔΤ 2
 
  Το αυξημένο σωματικό βάρος και η παχυσαρκία αποτελούν τους κυριότερους παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2. Στο φυλλάδιο αναλύονται οι επιπλοκές της παχυσαρκίας και του ΣΔΤ 2, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζονται και οι τρόποι αντιμετώπισής τους μέσω της διατροφής, της άσκησης και της φαρμακευτικής αγωγής, όπου κρίνεται απαραίτητο φυσικά. Το φυλλάδιο αποτελεί ένα χρήσιμο και ενημερωτικό οδηγό που απευθύνεται στο ευρύ κοινό. 
 
 
 
Το έντυπο διατίθεται σε ηλεκτρονική μορφή (pdf)
 
 
 
ΓΙΑΤΙ ΠΑΧΑΙΝΟΥΜΕ
  

giatipaxainoume Η ΕΙΕΠ πιστή στη δέσμευσή της για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα παχυσαρκίας εξέδωσε το ενημερωτικό αυτό  έντυπο. Με οπτικοποιημένες και απλουστευμένες πληροφορίες αποσκοπεί στην ενημέρωση για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας απαντώντας σε ζωτικής σημασίας ερωτήματα, όπως «γιατί παχαίνουμε» και «γιατί μας νοιάζει», αλλά κυρίως παρουσιάζοντας τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισής της.
 
  Το έντυπο διατίθεται σε ηλεκτρονική μορφή (pdf)
 
 
 
 

Η ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΡΑΞΗ
 
paxysarkia stin kliniki praksi
Η παχυσαρκία είναι η πιο υποτιμημένη ανθρώπινη νόσος. Όχι μόνο στη συνείδηση των συμπολιτών μας, αλλά δυστυχώς και ως άποψη αρκετών Ελλήνων συναδέλφων ιατρών, η παχυσαρκία είναι το αποτέλεσμα της έκφρασης κάποιου ιδιοσυστασικού χαρακτηριστικού και μόνο. Τελευταία όμως, εμφανίστηκε πληθώρα γνώσεων στους πολύπλοκους μηχανισμούς της όρεξης, του κορεσμού και της ενεργειακής κατανάλωσης που αφορούν στην παθοφυσιολογία της παχυσαρκίας και αποδείχθηκαν οι πολυποίκιλες και σοβαρές επιπτώσεις υγείας που σχετίζονται αιτιολογικά με το αυξημένο σωματικό βάρος. Επίσης, η με εκρηκτικό ρυθμό αυξανόμενη συχνότητα εμφάνισης της παχυσαρκίας σε άτομα κάθε ηλικίας, την έχει αναγάγει σε ιατροκοινωνικό πρόβλημα τεραστίων διαστάσεων.
Το σημαντικό επίτευγμα των τελευταίων χρόνων μέσω της συνεχούς ενημέρωσης από την Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας για την ιατρική διάσταση του προβλήματος, έστρεψε τα υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα να ζητούν πλέον βοήθεια από ιατρούς. 
Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τα προαναφερθέντα, δημιούργησε την αναγκαιότητα να οπλιστεί η ελληνική ιατρική κοινότητα με γνώσεις και εμπειρίες στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, έτσι ώστε και ο ιατρός να αισθάνεται και να είναι ικανός να βοηθήσει αυτούς τους δύσκολους και με πολλές ιδιαιτερότητες παχύσαρκους ασθενείς, αλλά και τα υπέρβαρα άτομα να βοηθηθούν ουσιαστικότερα και σωστότερα και να πάψουν να γίνονται αντικείμενα εκμετάλλευσης.
Στο βιβλίο αυτό, η ενημέρωση του ιατρικού κόσμου της χώρας βασίζεται στο απόσταγμα της γνώσης και της εμπειρίας εκλεκτών συναδέλφων, η οποία εστιάζεται κυρίως στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας στην καθημερινή κλινική πράξη.

Τιμή: 6,00 €

Το βιβλίο θα το βρείτε στα γραφεία της ΕΙΕΠ (Λ. Κηφισίας 46, 115 26 Αθήνα)
 
 
 
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ
 
Το έντυπο "Παχυσαρκία: Ενημερωτικός και Συμβουλευτικός Οδηγός για τον Πολίτη" απευθύνεται στο ευρύ κοινό και απαντά στα κρίσιμα ερωτήματα, που γεννώνται σε όλους μας, σχετικά με την παχυσαρκία. Ο Οδηγός αυτός σκοπεύει, μέσα από την ενημέρωση, να οδηγήσει στην έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση, αλλά κυρίως στην πρόληψη της παχυσαρκίας.
Η μέσα σε μία διετία εξάντληση των 25.000 αντιτύπων των δύο πρώτων εκδόσεων του εντύπου αυτού, ασφαλώς σημαίνει ότι είχε ευρεία και σημαντική απήχηση στο ελληνικό κοινό και οι απλές συμβουλές που περιέχει σαφώς βοήθησαν πολλούς συμπολίτες μας. Η ΕΙΕΠ φρόντισε να επανεκδώσει τον "Ενημερωτικό και Συμβουλευτικό Οδηγό για τον Πολίτη" και μάλιστα με προσθήκες που κρίθηκαν απαραίτητες, ώστε να παρέχει σωστή και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που σχετίζονται με το αυξημένο βάρος.
 
 
 

 
ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ
Η παιδική και εφηβική παχυσαρκία λαμβάνει επιδημικές διαστάσεις στο δυτικό κόσμο και στη χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες και αποτελεί πλέον ένα μεγάλο πρόβλημα της δημόσιας υγείας. 
Οι ραγδαίες επιστημονικές εξελίξεις των τελευταίων ετών απέδειξαν ότι η παιδική παχυσαρκία είναι μία χρόνια, νοσογόνος κατάσταση, η οποία προκαλείται από πολλές αιτίες όπως βιολογικές, γενετικές, ψυχολογικές και κοινωνικές.
Όμως, παρ'ολες τις προόδους που έχουν επιτευχθεί, η χρόνια αυτή κατάσταση δεν έχει ακόμη οριστική θεραπεία, παρουσιάζει υψηλά ποσοστά υποτροπών και κυρίως έχει μεγάλη πιθανότητα να οδηγήσει σε παχυσαρκία στην ενήλικο ζωή με όλες τις επιπλοκές που αυτό συνεπάγεται. 
Διαβάστε τον ενημερωτικό οδηγό της ΕΙΕΠ για την Παιδική Παχυσαρκία.(download pdf format)