6h Metek Hmer Paxys Poster

Αγαπητές/οι συνάδελφοι,

Η Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας διοργανώνει την 6η Μετεκπαιδευτική Επιστημονική Συνάντηση, Παρασκευή 16 & Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022, στον Πόρο, με θέμα: «Μετεκπαίδευση από τη βασική έρευνα και την επικαιροποιημένη γνώση, στην καθημερινή κλινική πράξη αντιμετώπισης της παχυσαρκίας».

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Xenia Poros Image, που βρίσκεται στο γραφικό Πόρο και μοιάζει με πλοίο με θέα στη θάλασσα και στην πόλη του Πόρου και διαθέτει φυσικά όλες τις σύγχρονες ανέσεις. https://porosimage.hotelbrain.com/el/. Ο Πόρος απέχει μόνο δύο ώρες από την Αθήνα με αυτοκίνητο ή μια ώρα από το λιμάνι του Πειραιά με πλοίο.

Το επιστημονικό πρόγραμμα, δίνει έμφαση στην τεκμηριωμένη γνώση και επικεντρώνεται στην ορθή κλινική πράξη, διατρέχοντας εκπαιδευτικά όλο το φάσμα της νόσου. Στη διάρκεια της 6ης Μετεκπαιδευτικής Επιστημονικής Συνάντησης, θα έχετε τη δυνατότητα να θέσετε ερωτήσεις και να λάβετε απαντήσεις για όλα τα θέματα και τις πτυχές της παχυσαρκίας. Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα εδώ.

Το κοινωνικό πρόγραμμα της Μετεκπαιδευτικής Συνάντησης, είναι πλούσιο και καλύπτει τη διαμονή, ημιδιατροφή και τη μετακίνηση με καραβάκι για τα δείπνα.

Ευκαιρία λοιπόν σε μια επιστημονική εκπαιδευτική απόδραση στην οποία μπορείτε να λάβετε όλες τις σύγχρονες και επικαιροποιημένες γνώσεις για την παχυσαρκία, με τη μορφή κλινικού φροντιστηρίου.

Σας περιμένουμε λοιπόν στον Πόρο, για ένα δημιουργικό Σαββατοκύριακο εκπαίδευσης και χαλάρωσης.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση, μπορείτε να απευθύνεστε στην Οργανωτική Γραμματεία της Εκδήλωσης:

CONVIN,

Κυρία Γεωργία Κατερινιού, τηλ: 6956665668

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ή στο τηλέφωνο της ΕΙΕΠ: 210 6985988

ELMO2022 Congress Poster

 

 

Save the Date

Η καταπολέμηση της παχυσαρκίας αποτελεί θεμέλιο για την επίτευξη των παγκόσμιων στόχων για την βιώσιμη ανάπτυξη, μέσω της μείωσης της θνησιμότητας από τα μη μεταδιδόμενα νοσήματα. Στις 12 Απριλίου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Συμμαχία για την Καταπολέμηση της Παχυσαρκίας διοργανώνει Summit με τη συμμετοχή των συντελεστών της Συμμαχίας και προσκεκλημένους ομιλητές από την Ελλάδα, το εξωτερικό και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στόχοι του Summit είναι:

>>> να δημοσιοποιήσει ευρύτερα τη συζήτηση για την αναγκαιότητα αναγνώρισης της νόσου της παχυσαρκίας και

>>> να συμβάλει στην ανάπτυξη ενός εθνικού σχεδίου δράσης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παχυσαρκίας με διεπιστημονική και διατομεακή προσέγγιση και τις κατάλληλες παρεμβάσεις.

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ είναι ένα άτυπο δίκτυο επιστημονικών εταιρειών πανεπιστημίων και άλλων φορέων με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τους κινδύνους που έχει για την υγεία η παχυσαρκία, και για να εργασθεί και να συντάξει τον «Οδικό χάρτη για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας».

Στη Συμμαχία συμμετέχουν:

Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία | Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία | Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Οικονομίας και Πολιτικής της Υγείας – ΕΕΕΟΠΥ | Ελληνική Εταιρεία Δημόσιας Υγείας  | Ελληνική Εταιρεία Λιπιδιολογίας και Αθηροσκλήρωσης – ΕΕΛΙΑ | Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Παχυσαρκίας, Μεταβολισμού και Διαταραχών Διατροφής – ΕΠΑΜΕΔΙ | Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας | Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας - ΕΛΙΚΑΡ | Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία | Ελληνικό Κολλέγιο Καρδιολογίας | Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία | Εταιρεία Γενικής / Οικογενειακής Ιατρικής Ελλάδος – ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ | Εταιρεία Εσωτερικής Παθολογίας | Ιατρική Εταιρεία Αθηνών | Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής - ΙΚΠΙ

16o Paxysarkias Poster

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Η Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας για περισσότερο από 30 χρόνια υπηρετεί με συνέπεια όλες τις διαχρονικές επιστημονικές αξίες, όπως τη διάδοση της γνώσης και της εμπειρίας, από την έρευνα στην εκπαίδευση, γεγονός το οποίο την κατατάσσει σε σημαντικότατο παράγοντα της ιατρικής κοινότητας στη χώρα μας, αφού είναι η μόνη που ασχολείται συστηματικά με το σοβαρό πρόβλημα υγείας που είναι το αυξημένο σωματικό βάρος και τις πολλές και ποικίλες επιπλοκές του.

Είναι τιμή μας και χαρά μας να σας προσκαλέσουμε να συμμετάσχετε στο 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παχυσαρκίας που θα διεξαχθεί διαδικτυακά στην Αθήνα, και το οποίο απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες υγείας, από όλο το φάσμα των επιστημών υγείας, αλλά και στους αντίστοιχους φοιτητές.

Το επιστημονικό πρόγραμμα έχει στόχο τη μετάδοση των σύγχρονων θεωρητικών αλλά κυρίως των πρακτικών γνώσεων για την παχυσαρκία και τις σχετιζόμενες αιτιολογικά με αυτή παθολογικές καταστάσεις και περιλαμβάνει διαλέξεις, στρογγυλά τραπέζια, προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις, καθώς και δορυφορικές διαλέξεις. Καινοτομία του Συνεδρίου είναι τα κλινικά φροντιστήρια που εμπεριέχονται στο πρόγραμμά του, σε φλέγοντα θέματα της καθημερινής κλινικής πράξης, στα οποία οι σύνεδροι θα μπορούν να συζητήσουν με ειδικούς, που διαθέτουν και την επιστημονική γνώση αλλά και την κλινική εμπειρία.

 

Με εκτίμηση,

Για την Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας

Πρόεδρος

Οργανωτικής Επιτροπής

 

Συντονιστής

Επιστημονικής Επιτροπής

   

Ευθύμιος Καπάνταης

Λεωνίδας Λαναράς

 

 

 

Εξώφυλλο Πρόσκλησης Βουλής

Η Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων σας προσκαλεί σε Ημερίδα με θέμα: "Από την Παιδική Παχυσαρκία στην Επιδημία της Παχυσαρκίας", στις 17 Μαρτίου 2022, ώρα 10:00, στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής των Ελλήνων.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΙΕΠ κ. Ε. Καπάνταης θα δώσει διάλεξη με θέμα: "Ο Έλεγχος και η Διαχείριση της Παχυσαρκίας: Μέτρα και Παρεμβάσεις". Στην Ημερίδα συμμετέχουν διακεκριμένοι ομιλητές.